De unges fremtid og økonomi

 

 

Hvordan ser de unges fremtid og økonomi ud?

 

Når først de unge har uddannet sig, er der mange muligheder alt efter, hvad man har uddannet sig som. Har man f.eks. læst medicin, kan man blive læge. Det skulle der være god mulighed for, fordi læger generelt er en mangelvare i Danmark. Det ser måske ikke sådan ud med andre uddannelser. Der kan være nogle områder, hvor markedet i fremtiden vil være overmættet og således skabe arbejdsløshed inden for det pågældende område. Derfor kan det ske, at nogle faggrupper kan blive nødt til at studere noget andet for at kunne få et job. Sådan vil det altid være, og man kan ikke vide hvilke faggrupper, der rammes af overmætning.

 

Arbejdsmarkedet er nemlig ikke til at spå om, selvom der sidder mange og tror, at de ved noget, selvom de reelt kun har en forestilling om det fremtidige arbejdsmarked. Der kan ske mange ukendte ting, som kan ændre arbejdsmarkedet i mange forskellige retninger. Mange unge uddanner sig på de områder, hvor de mener, at de næsten er sikre på at få et arbejde i fremtiden. Det er de steder, hvor de ikke forventer en overmætning af arbejdsmarkedet. Mange følger ikke nødvendigvis deres drømme, fordi de er bange for, at der ikke er nogen fremtid i det F.eks. er kreative uddannelser lidt i spil. Unge ved nemlig, at kunst, design, luksus ol. er ting, som folk hurtigt sorterer fra, hvis de har et stramt budget.

 

Unge tænker altså meget over deres fremtid, når de skal vælge en uddannelse. Af samme grund er jura meget populært og har været det i noget tid. Mange med juristuddannelser går nemlig snart på efterløn eller pension (jurabaserede jo er besat af mange ældre), hvilket betyder, at der er plads til mange nye om ikke så lang tid. Man forventer ligeledes, at der vil være mange jobs at få for dem, der studerer statskundskab. Generelt inden for samfundsvidenskabelige og økonomiske uddannelser er der mangel på arbejdskraft.

 

Nutidens unge går meget efter de uddannelser, der senere kan føre til job med gode lønninger. De tænker over den fremtidige økonomi, og de vil leve et godt liv – mange håber sågar på at kunne leve et liv i luksus. Det er muligt for nogen, men bestemt ikke for alle. De unge har ikke noget imod at tage de store, tunge uddannelser, selvom de ved, at det kommer til at være tidskrævende og kommer til at kræve meget – de ved jo, at der er meget at tjene senere hen.

 

Det er trods alt ikke alle unge, som uddanner sig efter lønninger og fremtidige forestillinger. Der findes naturligvis også mange unge, der udelukkende følger deres drømme og kun går efter det, som de er bedst til. Den tredje gruppe er unge, som ikke gider de lange uddannelser. De tager som regel det, der er hurtigt og nemt, men det skal helst give så meget i kassen som muligt.

 

Jeppe & Patrick W. 9.Z, 2011

Projektopgave 9. klasse

wildenradt.com/projekt